Endüstriyel elektrikli süpürgeler, temizlik yapılması gereken alanları temiz tutmak için kritik bir unsur olabilir. Yanlış elektrik süpürgesini tercih etmek maliyetli ve tehlikeli olabilir. Profesyonel temizlik işinde en iyi çözümü seçmeleriniz için sizlere ipuçları sunacağız, dilerseniz, Uzman satış danışmanlarımıza telefon ile : 0541 376 10 93 yada mail ile: satis@starmakina.com.tr destek alabilirsiniz.
Temizlik Uygulamasını Belirlemek
Endüstriyel elektrikli süpürgeler, genel özellikleri ve teknik özellikleri açısından, amaçlanan temizlik uygulaması ile uyumlu olursa en iyi performansı yakalarsınız. Yanlış elektrik süpürgesi kullanılması, performansın düşmesine yada süpürge arızalarına ve mali hasara neden olabilir. Temizlik esnasında en küçük toz tanelerinden en büyük hurda parçalarına kadar ne tür malzemelerin vakumlanacağını anlamak önemlidir. Buna göre temizlik süpürgesi seçilmelidir. Temizlik uygulaması ıslak / kuru olması, zemin özellikleri, temizlik yapılacak alan genişliği gibi unsurlar göz önüne alınmalıdır.
Vakumlama yapılacak parçacıkların boyutları, ve madde yapısı gibi temizliği yapılacak malzemeyi anlamak daha bilinçli bir satın alma seçeneğini güçlendirecektir, öncelikle neyin temizleneceğini bilmek gerekmektedir. Endüstriyel elektrikli süpürgeler güvenli bir şekilde temizlik yapmak üzere tasarlandığı için genel maddelerin özellikleri önemlidir, standart toz süpürmek için tasarlanan bir elektrik süpürgesi ile hurda metal, metal talaşlar gibi malzemeler vakumlanmaya çalışılırsa, süpürgeniz arıza yapacaktır bu tip sanayi temizlikleri için Endüstriyel Sanayi Tip Elektrik Süpürgeleri tercih etmek gerekir.
Temizlik işinde temizlenecek maddelerin fiziki halleri önemlidir, temizliği yapılacak maddeler katı ise; Kuru Tip Elektrik Süpürgeleri, eğer sıvı madde ise Islak & Kuru Elektrik Süpürgeleri tercih edilmelidir. Kuru tip elektrikli süpürgeler daha hafif parçacıkları toplamak için tasarlanmış ve üretilmiştir, ıslak vakumla temizlik makineleri ise yoğun, daha ağır sıvıları vakumlamak için farklı yapılar kullanır.
Uygun Filtre Sistemini Belirlemek
Kuru temizlik için endüstriyel bir elektrikli süpürge satın almadan önce en önemli sorulardan biride ne tip bir filtrenin en iyi sonuç vereceğidir. işlerinizin içeriğine göre HEPA filitre veya Standart filitre kullanılıp kullanılmayacağınıza karar verilir.
Hepa Filiterler yüksek verimlidir, hava filtresi çapı 0,3 mikrometre olan parçacıkların vakumlanmasında en az yüzde 99,97 verimlidir. örnek vermek gerekirse, öğütülmüş kahveden daha küçüktür. HEPA filtreler, gözle görülemeyecek toz akarları ve tehlikeli oluşturabilecek veya sağlık sorunlarına sebeb olabilecek diğer parçacıklar gibi mikroskobik maddeleri vakumlama için hazırlanmıştır. Sektörlere bağlı olarak, bir tesisin düzgün bir şekilde temizlik işlerini yapmak için doğru filitre seçimi yapmak önemlidir.
Standart filtreler genellikle yaklaşık 10 mikrona kadar filtreleme yaparlar ve daha büyük malzeme toplamak için yada tehlikeli malzemelerin vakumlanmadığı alanların filtrelenmesi için daha iyi performanslı filitreler kullanmak gerekir. Riskli alanlar için standart filtreler yeterli gelmeyecektir. Endüstriyel temizlik fabrika temizliği, Atölye temizliği gibi alanların temizliğinde farklı filitrele sistemleri kullanılmaktadır.
Ne Kadar Güç Gerektiğini Belirleyin
Endüstriyel temizlik makinaları motorlarının gücü temizlenecek malzemelerin toplama yeteneğini etkileyecektir.
Motor gücü (w) olarak temizlik makinasının motor gücünü gösterir, standart olarak temizlik makinasının teknik özellikleri içerisinde bulabilirsiniz.
Vakum gücü mbar / kpa temizlik makinasının vakum gücünü gösterir, standart olarak temizlik makinasının teknik özellikleri içerisinde bulabilirsiniz.
Hava Akış Hızı: temizlik esnasında kuru malzemelerin vakumlanmasında hava akışı dikkate alınması gereken önemli bir ayrıntıdır.
Hava akış hızı dakika da fit küp (CFM) ile ölçümlenir ve bu kuvvet vakumlanan parçacıkları vakum içine çeker ve toplama yapar. Hava akışı CFM'si yüksek olursa, toz veya un parçacıkları gibi ince tozları vakumlanırken alınan hacim o kadar fazla olur.
Statik Kaldırma: Statik kaldırmada, doğrudan hava akışının gücü ve malzemeyi kaldırma kabiliyeti ile ilgilidir. Sıvıların veya ağır metallerin kaldırma işlemi için tasarlanmıştır. Su gibi yoğun yoğunluğa sahip sıvıların emilmesinde, vakumun bu maddeyi kaldırmasını sağlamak için yüksek bir statik kaldırma gücüne ve daha düşük bir CFM gerekmektedir.